Hoera voor het potlood

25 mei 2009 |

kleurpotlodenEnige tijd geleden stond ik les te geven voor een groep  leidinggevenden van middelbare scholen over persoonlijke effectiviteit en time-management. Een van de deelnemers vertelt een anekdote:

“Bij de Nasa waren een aantal onderzoekers bezig met het ontwikkelen van een pen die zou blijven werken in een ruimtestation toen een van hen op het idee kwam om een spion naar de russen te sturen om te achterhalen hoe deze dit ‘probleem’ opgelost hadden. Deze kwam terug met de mededeling dat de russen …… potloden gebruikten!”

Hetgeen bewijst dat low tech voor high tech gaat. Als iets simpel kan. Houd het dan ook zo. Als het noodzakelijk lijkt om up te graden doe het dan. Wanneer blijkt dat de upgrade ten koste gaat van levenskracht en energie heb dan de moed om weer terug te gaan naar low tech.

Potlood en agenda

Ik gebruikte een aantal jaren geleden een scandinavisch agendasysteem (uit Denemarken). Het was werkelijk een pracht systeem (is het trouwens nog). Zeker wanneer je voor papier gaat. Het meest bijzondere aan het systeem vind ik de notie dat je alles in je agenda met (vul)-potlood schrijft. Er was een slimme clip waar het mooie Lamy-vulpotlood in zat en er was altijd een gummetje voorhanden voor de momenten dat er opnieuw moest worden onderhandeld over agendapunten. Dat inzicht heb ik nooit meer losgelaten met als gevolg dat ik altijd een (mooi, stijlvolle, 0,7 mm, 2B) vulpotlood als onderdeel van mijn PSU (persoonlijke standaarduitrusting) heb.

Stemmen

Na wat gepruts met digitaal stemmen toch maar weer afgeschaft. Het potlood heeft het gewonnen van de digitale variant in de vorm van de stemcomputer. De stemcomputer is niet fraudevrij te krijgen! Is het niet mooi dat we voor zo’n belangrijke zaak als stemmen aangewezen zijn op een low tech rood potloodje?

Dus: Hoera voor het Potlood!

Wil je hier meer van? Schrijf je in voor een van de Online Workshops. In een dagdeel is je e-mail in control, je agenda in balans en heb je in ieder weekend vakantie. Meer info vind je hier

Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 1 beoordelingen
Laden...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.