Het einde van Wunderlist

Innovatie, Tools

Zo gaat het soms in de wereld van de grote jongens. Een succesvolle app wordt opgekocht, uitgekleed en in de light versie geïntegreerd in de eigen look en feel en daarna bij de vuilnisbak gezet.

In de afgelopen jaren heb ik talloze mensen op het spoor gezet van Wunderlist. Dat zal niet langer het geval zijn nu duidelijk is dat Microsoft in mei 2020 de app uit de lucht gaat halen.

Laten we er niet over mekkeren maar het gewoon zien als een kans om de bestaande ‘orde’ te innoveren!

Wie nu Wunderlist gebruikt heeft een paar opties:

  • Meegaan in de beweging van Microsoft en overstappen op ToDo (dat is de lightversie). Je hoeft daar alleen maar een keer voor te klikken in de app of bij het opnieuw opstarten van de app.
  • Overstappen naar een alternatieve app die zoveel mogelijk doet wat Wunderlist doet. Dat kan door al je data te exporteren en in importeren in jouw app van keus.
  • De derde optie is van de gelegenheid gebruik maken van scratch af aan opnieuw te beginnen en dan is het even zoeken naar een mooie lijstjesmaker. Tien alternatieven zijn hier op rij gezet.

De vraag is natuurlijk nu? Welke moet ík kiezen? De beste strategie is om er in de kerstvakantie een uurtje in te stoppen om er een paar uit te proberen, er een te kiezen en er minimaal een half jaar bij te blijven. De apps die heel expliciet zijn dat ze zelfstandig blijven (voor zover als ik het heb kunnen achterhalen) zijn Basecamp (er is een gratis versie), en ToDoist.

Met plezier gelezen? Abonneer je dan hieronder op Ad's Blog. Daarnaast ontvang je gelijk een pdf van de eerste twee delen van mijn handboek Personal Lean. Het eerste deel gaat over e-mailbeheer (Inbox Zero), het tweede over agendabeheer (Agenda in Balans).

Gelukt! Je krijgt gelijk de eerste twee hoofdstukken van het handboek toegestuurd.

Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Loading...

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *