Extra mapjes/folders voor de pret (bij Inbox Zero)

Fun, Anekdotes, Poëzie, Productiviteit

Regelmatig krijg ik (op mijn vraag of het allemaal gelukt is) reacties van downloaders van de Inbox Zero checklist die de moeite van het delen waard zijn. In de checklist Inbox Zero gaan we uit van 4 mappen: actiemail, wachten op, monitoren en archief. En daar kun je natuurlijk naar eigen smaak een beetje peper en/of zout bijdoen. Vandaag drie voorbeelden van extra mapjes ter inspiratie.

Tadda hoera hilarisch

Bijvoorbeeld:

‘Hoera’ of ‘Tadaa’ map
Een map met e-mails die de bevestiging zijn dat zaken gelukt zijn, je akkoord hebt, afgerond zijn enz. Kun je in kijken als je in een dipje zit.

‘Complimenten’ map
Een map e-mails waarin je een belangrijk compliment krijgt. Heel goed voor die momenten dat je twijfelt of je op de goede weg bent.

‘Hilarisch’ map
“voor de meest waanzinnige vragen of grappige statements. Een blik in die folder tovert een lach op mijn gezicht. Het zou zonde zijn om daarnaar op zoek te moeten gaan in mijn archiefmap” [citaat van Kris]

Met deze kleine tweeks houd je je workflow persoonlijk en af en toe ook olijk en vrolijk en dan kan geen kwaad als het over e-mail gaat.

Heb je zelf nog andere voorbeelden? Deel ze dan ajb in de reacties hieronder zodat we er allemaal wat aan hebben.

Met plezier gelezen? Abonneer je dan hieronder op Ad's Blog. Daarnaast ontvang je gelijk een pdf van de eerste twee delen van mijn handboek Personal Lean. Het eerste deel gaat over e-mailbeheer (Inbox Zero), het tweede over agendabeheer (Agenda in Balans).

Gelukt! Je krijgt gelijk de eerste twee hoofdstukken van het handboek toegestuurd.

Beoordeel deze tip:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3 beoordelingen
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *