Een goede werkplek en goede werkgewoontes (NEN en TNO)

4. Cultuur, 6. Systeem

We zijn inmiddels in alle verwarring gewend dat iedereen overal en nergens werkt. Vaak is dat thuis en regelmatig weer een dag op de zaak (en dan hoor ik de geluiden dat het vreemd is om een paar uur alleen met je PC bezig te zijn op de zaak want dat had net zo goed thuis gekund).

Het is inmiddels wel duidelijk dat het handig en verstandig is om een gevoel te krijgen voor een goede werkplek.

Deze week kreeg ik via Anthonie een NEN-Spec. voor 1,5 meter kantoorwerkplekken waarin alle wijsheid voor Covid-19 in mee is genomen (stand wetenschap september 2020). Dit is meer serieuze kost en diepgaand maar wel heel compleet. Vooral gericht op veilig werken op de zaak.

En ik kreeg van Claire een link naar een TNO-website waar de basisprinipes staan voor thuiswerken. Niet persé allemaal groot nieuws maar wel mooi bij elkaar.

Het leek me goed om beide bronnen hier te delen. Voor jezelf, voor je teamleden of als bouwsteen voor beeld- en oordeelsvorming over beleid op dit gebied.

Link naar de NEN-Spec

Link naar de TNO website

En uiteraard is onze Toolkit voor Eerste Hulp Bij Werken op Afstand nog steeds beschikbaar.

Met dank aan Anthonie en Claire!

Met plezier gelezen? Abonneer je dan hieronder op Ad's Blog. Daarnaast ontvang je gelijk een pdf van de eerste twee delen van mijn handboek Personal Lean. Het eerste deel gaat over e-mailbeheer (Inbox Zero), het tweede over agendabeheer (Agenda in Balans).

Gelukt! Je krijgt gelijk de eerste twee hoofdstukken van het handboek toegestuurd.

Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *