De kunst van creativiteit

16 februari 2010 |

Schermafbeelding 2010-02-13 om 12.22.24Een van de meest creatieve mensen die ik ken is Rik Konings. Hij is een niet te stuiten bron van ideeën, en tussen al die duizenden ideeën zitten altijd weer een paar briljantjes. Rik liep de halve marathon al jonglerend. Hij jongleerde met 5000 mensen in een stadion, organiseert reizen naar gebieden waar kinderen geholpen zijn met creativiteit. Naast het jongleren gebruikt Rik ook alle andere werkvormen die je maar kunt verzinnen. Wat vooral werkt bij Rik is zijn voelbare passie voor mogelijkheden, kansen, uitdagingen en problemen. Vorige week hadden we een gesprek en tijdens dit gesprek vertelde Rik dat hij zijn talent nu ook in de vorm van een workshop aanbiedt voor organisaties. In situaties waarin de vitaliteit opgedroogd is kan een klein zetje waarschijnlijk een hoop uitmaken. In de ondertitel van de flyer staat een citaat :”Ik doe al jaren hetzelfde werk en los de dagelijkse problemen steeds op dezelfde manier op. Kan dat nou niet anders?” Vanuit de lean-reis met organisaties komt er regelmatig een moment voor waarin juist dit nodig is. De bron van de creativiteit kun je zo weer open zetten zodat alles wat in de weg ligt van een beetje elegant en relaxed werken een duwtje krijgt. Warm aanbevolen!

Wil je hier meer van? Schrijf je in voor een van de Online Workshops. In een dagdeel is je e-mail in control, je agenda in balans en heb je in ieder weekend vakantie. Meer info vind je hier

Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 1 beoordelingen
Laden...

1 reactie

  • Jeroen Spapens says:

    Helemaal mee eens, Rik Konings is een goede kijker en matched fantasie met de werkelijkheid, en dat binnen handbereik. Rik denkt echt met je mee en geeft onvoorwaardelijk zijn advies. Doe je er iets mee, dan kan dat. Laat je het even liggen, dan is het je bagage; De lijm tussen de mogelijkheden binnen het veld van pure potentialiteit.
    Ik jongleer wel eens met Rik in Eindhoven. Dan bel ik hem op en vraag ik of hij samen wil jongleren. Dat zijn inspirerende momenten. Ik hoop voor beiden,want goede energieën samengevoegd zijn voor alles een goede opstap om op hoger niveau te komen.
    Groet, Jeroen…….Juggle a Future….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.