Buddies in bijzondere tijden (3 soorten)

24 mei 2020 |

Nu je niet meer de logica hebt van woon-werk verkeer en de werkcultuur steeds meer gaat missen (‘ons soort mensen doen dit soort dingen’) blijft vooral digitaal communiceren over.

E-mails en chats heen en weren, video-calls agenderen en afwerken. Dat kan behoorlijk kaal worden wanneer je dat een tijdje doet. Zeker als je van nature geen alleen werker bent.

Mocht je dit herkennen, er last hebben en er iets aan willen doen dan heb ik drie vormen van buddy-schap voor je.

Buddy 1 (gericht op resultaat)

Zoek iemand uit je team of organisatie. Start een buddy-schap op basis van je weekplan. Bel elkaar op maandag en spreek elkaars weekplan door. Doe dat ook weer op bijvoorbeeld met de vragen: Wat gaat goed? Wat kan beter? en Waar wil je hulp bij en hoe ga je dat organiseren?

Buddy 2 (gericht op het sociale)

Zoek iemand uit je team of organisatie die in enigszins vergelijkbare omstandigheden aan het thuiswerken is. Kinderen in dezelfde leeftijd, geen goede werkplek thuis, eigenlijk een samenwerker in hart en nieren, of iets anders wat je bindt. Bel elkaar op afspraak minimaal twee keer per week op (rustig moment!) met de vraag: ‘Hoe gaat het met je?’ En dan uiteraard niet in de oppervlakkige variant maar in de welgemeend variant die het midden is tussen ‘Ik ken je?’ en ‘Kan ik iets voor je doen?’

Buddy 3 (hulplijn)

Ben je voor je gevoel toe aan een luisterend oor, wil je dat niet zoeken in je eigen kring en heb je geen zin in een formeel coachtraject of een therapeut  dan kun je kijken op deze website en een keer afspreken met Irka.

PS: voor alle duidelijkheid: Irka is mijn levenspartner.

Wil je hier meer van? Schrijf je in voor een van de Online Workshops. In een dagdeel is je e-mail in control, je agenda in balans en heb je in ieder weekend vakantie. Meer info vind je hier

Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 1 beoordelingen
Laden...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.