Arjan Zuidhof (de inbox zero kampioen)

Geen categorie

Hieronder het verslag van een kort interview met Arjan (die ik ook persoonlijk ken). Hij is een van de grote evangelisten van de goede gewoonte om iedere dag je inbox leeg te krijgen. Als je keer aan de slag wil met goede strategiën voor mail kun je prima bij hem terecht. Hij geeft regelmatig workshops met open inschrijvingen voor degenen die 1 op 1 nog een beetje te woest vinden. Zie ook zijn website (+ daar te vinden nieuwsbrief).

Kun je iets vertellen hoe het zo is gekomen en wat de kern is van je werk (werkbio, achtergrond)?
Ik ben afkomstig uit de techniek, heb jaren als software ontwikkelaar gewerkt. Ik kwam er achter dat ik mijn werk structureel productiever uitvoerde dan anderen om mij heen. Daarnaast ontdekte ik dat het erg leuk is deze principes van effectiever werken op anderen over te brengen. Dat heeft me ertoe gebracht me op dit vlak te ontwikkelen. Dat heeft ertoe geleid dat ik sinds 2010 fulltime actief mensen in zelfstandige functies te helpen die worstelen met een volle inbox en moeite hebben met het plannnen van hun werk. Vanuit deze basis van effectief werken maken we tijdens de begeleiding stappen omhoog: is wat je doet wel in lijn met jouw eigen doelen? Vaak een hele zoektocht voor mijn cliënten!

Wat heb je met email?
Elke minuut worden nog altijd 170 miljoen mails verzonden. Het grootste deel daarvan zou beter niet verstuurd worden, of op een andere manier gecommuniceerd worden. Mijn doel is klanten hierin te begeleiden: enerzijds door mail snel te leren verwerken, anderzijds door na te gaan denken over het HOE en WAAROM van informatie en communicatie in de zakelijke omgeving.

Waarom is een lege inbox zo belangrijk?
Je echte werk ligt buiten je inbox. Werken vanuit een lege inbox betekent dat je een (voorlopig) besluit genomen hebt over alle inkomende berichten en je dus weer op het echte werk kunt richten. Dat is tenslotte waar je voor opgeleid bent.

Wat zijn de top 3 tips die je hebt voor een lege inbox?

  • De 3 D’s: Do, Defer, Delegate. Meteen doen als het minder dan 2 minuten kost (Do), uitstellen ofwel inplannen als het langer duurt (Defer).  Een ander de taak te laten uitvoeren als die het sneller kan of de taak gewoon leuker vindt (Delegate).
  • Regels ofwel filters instellen in je mailbox. Hierdoor kun je nieuwbrieven direct in een Leesmap laten stromen, en ook CC’s je inbox voorbij laten gaan. Reserveer de inbox voor belangrijke berichten
  • Minder mail versturen(!). Wanneer jij minder mail verstuurt, ontvang je ook minder. Bedenk of een betere manier is de boodschap over te brengen.

Als lezers met je in contact willen komen, hoe doen ze dat het beste?
– Meer informatie en contactinformatie is te vinden op mijn website http://arjanzuidhof.nl
– Via e-mail om in contact te komen. Via telefoon (06-81891696) om mogelijkheid van begeleiding te bespreken
– Voor een korte vraag is ook twitter een mogelijkheid.

Meer weten over Inbox Zero? Via onze Inbox Zero tak MCMR bieden we ondere andere een gratis checklist aan en geven we workshops over dit onderwerp. Klik hier om naar MCMR te gaan.

Wil je hier meer van? Schrijf je in voor de Online Workshop Timemanagement Personal Lean. In een dagdeel is je e-mail in control, je agenda in balans en heb je in ieder weekend vakantie. Meer info vind je hier

Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *