• Vragen? mail me via ad@adjustintime.nl of bel me op 06 224 559 02
 • Hoe snel typt u? (hier een kleine test voor blindtypen/sneltypen)

  15-12-2009, 8:00 Categorie: Persoonlijke Productiviteit

  Afbeelding 4

  Met blindtypen kun je tot wel 40 dagen per jaar besparen (als je werk bestaat uit veel tekstverwerken)  http://www.ticken.nl/Typecursus/Over-blind-typen-leren.html:
  “Stel dat je vier uur per werkdag bezig bent met typen. Dat is ongeveer 20 uur typen per werkweek, 90 uur per maand en 920 uur per arbeidsjaar. Als ik mijn snelheid door het blind typen kan verhogen te verhogen van gemiddeld 140 naar 220 (het zal wel even duren voor ik boven de 250 kom), dan ben ik 57% sneller. Schrik niet, maar voor dezelfde output scheelt mij dat 334 uren op jaarbasis. Dat is meer dan 40 werkdagen van 8 uur.”
  Ik typ zelf geen halve werkdagen, maar dan nog…”

  Er zijn, zo ben ik inmiddels wijzer geworden, twee eenheden waarin typen wordt gemeten. De eerste is wpm (words per minute) en de tweede cpm (charakters per minute). Een goede typer haalt 300 cpm. De cpm is simpelweg afgerond wpm gedeeld door 5 (dus 60 wpm voor de goede typer). En alles blind uiteraard. Dat wil zeggen zonder naar het toetsenbord te hoeven kijken!

  Ik vond een site van een in veel opzichten bijzondere nederlander (Juerd Waalboer) die een simpele snelheidstest heeft ontwikkeld die beide scores voor je meet.

  Afbeelding 3

  De test is te vinden op: speedtest

  Oefenen kan hier Typing Web.

  Gratis Handleiding Inbox Zero

  In 10 stappen iedere dag je emailbox leeg + iedere vrijdag een 1 minuut-tip voor de week die komt